Pelicansin maali hylättiin aiheellisesti – katso tilanne kattokamerasta

10.3.2017

Torstain Tappara–Pelicans-ottelussa Iikka Kangasniemen ajassa 58.43 tekemä maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Nyt Liiga kertoo syyt hylkäämiselle ja näyttää tilanteen kattokamerasta.

Kyseisessä maalitilanteessa tarkasteltiin yhteensä kolmea eri asiaa.

1. Tehtiinkö maali potkuliikkeellä?

Tilanteessa kiekko tulee Tapparan Teemu Lassilan torjunnan jälkeen takaisin kohti Pelicansin Iikka Kangasniemeä. Tämän jälkeen Kangasniemen luistin liikkuu maalia kohti ja kääntyy samalla osuen kiekkoon sisäsyrjällä. Sääntöjen mukaan tämä tulkitaan potkuliikkeeksi. Potkuliikkeen jälkeen ei ole merkitystä mistä kiekko kimpoaa maaliin. Maali hylätään aina, ellei potkun jälkeen joku pelaajista pelaa kiekkoa kontrolloidusti mailallaan maaliin.

>> Maali tehtiin potkuliikkeellä

2. Tehtiinkö maali kädellä tai käsiohjauksella?

Tilanteessa kiekko nousee havaittavissa olevan potkuliikkeen jälkeen etuyläviistoon. Kangasniemi jatkaa liikettään maalia kohti ja ohjaa kiekon maaliin kädellään. Tämän jälkeen kiekko osuu vielä maalivahdin käsivarteen ja menee maaliin. Sääntöjen mukaan käsiohjauksen jälkeen ei ole merkitystä mistä kiekko kimpoaa maaliin. Käsiohjauksen jälkeen Kangasniemen olisi pitänyt itse pelata kiekko kontrolloidusti mailallaan maaliin, jotta maali olisi hyväksytty. Jos kiekko olisi kimmonnut Kangasniemen käsiohjauksen jälkeen hänen joukkuekaverilleen ja hän olisi laukonut tai ohjannut kiekon maaliin, tilanne olisi tulkittu sääntökirjan mukaan käsisyötöksi.

>> Maali tehtiin käsiohjauksella

3. Onko maali siirtynyt pois paikoiltaan ennen kuin kiekko menee maaliin?

Kiekko menee maaliin ennen kuin maalikehikko irtoaa pois paikoiltaan.

>> Maali ei ole siirtynyt pois paikoiltaan


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen