HPK-tulokas viikon tulikuumin – ”kokonaisvaltaista peliä”

19.12.2016
HPK-tulokas viikon tulikuumin – ”kokonaisvaltaista peliä”

Teemu Turunen on vahva ehdokas vuoden tulokkaan tittelistä kilpailtaessa. (Kuva: Tomi Natri)

HPK:n laitahyökkääjä Teemu Turunen on valittu Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi. Listan kärkikolmikosta löytyy lisäksi Tapparan Veli-Matti Savinaisen ja KalPan Matias Myttysen nimet.

Tulokaskauttaan Liigassa pelaava 21-vuotias Teemu Turunen pelasi kaksi edellistä kautta Mestistä Jukurien paidassa. Vastuu HPK:n hyökkäyksessä on kasvanut erinomaisten peliesitysten myötä. Tehopörssissä Turunen on Liigan ehdotonta eliittiä.

"Mestiksestä täksi kaudeksi Liigaan siirtynyt Turunen on lyömässä itseään pääsarjatasolla läpi. Kolmessa viime pelissä Turunen on iskenyt seitsemän pistettä. Tehopörssin lukema +16 kertoo kokonaisvaltaisesta pelistä."

Tappara-laituri Veli-Matti Savinainen pelasi seitsemän ottelua ilman maaleja ja putosi maalipörssin kärjestä. Maajoukkueessakin erinomaisesti esiintynyt kaksinkertainen Suomen mestari nousi kuitenkin perjantain Ilves-ottelussa jälleen ottelun ratkaisijaksi.

"Savinainen kaatoi Ilveksen perjantaina kahdella maalillaan paikalliskamppailussa Sorsapuistossa, joka oli Tapparan viikon ainoa ottelu. Savinainen pelaa elämänsä kautta, mistä osoituksena Liigan maalitilaston kärkipaikka sekä kakkossija pistepörssissä. Matkalla kohti kevään MM-kisoja."

Matias Myttynen nappasi tulikuumien listan kärkipaikan jo marraskuussa. Myttynen on rikkonut jo tässä vaiheessa yhden kauden piste-ennätyksensä. 28 ottelun jälkeen saldo on 8+17=25.

"Todellinen late bloomer. 26-vuotiaana kukkaan puhjennut sentteri pelaa elämänsä kautta. Taitava hyökkääjä käyttää isoa kokoaan hyväksi ja paukuttaa tehoja lähes piste per peli -tahdilla. Viikon saldo: 2 peliä, 2 maalia, 2 syöttöä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen