Arttu Ilomäki vaihtaa Tapparasta KalPaan

10.12.2016
Arttu Ilomäki vaihtaa Tapparasta KalPaan

KalPa on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Arttu Ilomäen kanssa.

25-vuotias Arttu Ilomäki on KalPalle entuudestaan tuttu pelaajaa, sillä hän pelasi kuopiolaisten riveissä 21 ottelua kaudella 2013–14 ja 47 ottelua kaudella 2014–15. KalPassa pelaamissaan otteluissa Ilves-kasvatti iski pisteet 8+24.

Viime kaudella tamperelainen paukutti Tapparassa uransa ennätyspisteet Liigan runkosarjassa, kun 50 ottelussa syntyivät pisteet 15+18. Playoffseissa 14 ottelua toivat tilille kaksi syöttöpistettä ja Suomen mestaruuden. Kuluvalla kaudella Ilomäki on pelannut Tapparassa 23 ottelua pistein 2+5=7.

Liigassa Tapparan ja KalPan lisäksi Lukkoa edustanut Ilomäki on pelannut urallaan yhteensä 220 liigaottelua pisteillä 32+62. Lisäksi hyökkääjän tilille on kirjattu 18 playoffs-ottelua pisteillä 0+2.

– Etsimme hyökkääjää, joka tuo meille lisää monipuolisuutta pystyen pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Myös rightin puolen käsityys on tärkeä. Arttu täyttää nämä kriteerit ja hän on tuttu pelaaja valmennukselle. Tiedämme, mitä hän pystyy meille tuomaan. Olemme hyvin tyytyväisiä, että pystyimme täydentämään hyökkäystämme Artun tasoisella pelaajalla.

– Mikael Seppälän ja Artun hankintojen myötä emme etsi nyt uusia pelaajia. Joukkueemme on lopullisesti valmis, kun siirtoikkuna sulkeutuu helmikuun puolivälissä, KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen kertoo.

Ilomäki saa KalPassa hänelle tutun pelinumeron 22. Hyökkääjä ensimmäisen kerran KalPan kokoonpanossa jo keskiviikkona 14.12. ottelussa HPK–KalPa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen