Yllätysnimi Pelicansista viikon tulikuumin!

26.9.2016
Yllätysnimi Pelicansista viikon tulikuumin!

IIkka Kangasniemi (toinen vas.) on ollut Pelicansin ykköstähti lahtelaisten kahdessa edellisessä ottelussa. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans-laitahyökkääjä Iikka Kangasniemi on viikon tulikuumin pelaaja Liigassa. Kangasniemen jälkeen kärkikolmikossa ovat mukana TPS:n Ilkka Heikkinen ja Ilveksen Sami Sandell.

21-vuotias Iikka Kangasniemi pelasi viime kaudella Liigaa Bluesin paidassa. Kaksivuotisen sopimuksen keväällä Pelicansin kanssa tehnyt Kangasniemi on lunastanut juniorivuosilta häneen ladattuja odotuksia. Kahdessa viimeisimmässä ottelussa Kangasniemi on summannut pisteet 0+6 ja tehopörssiin lukeman +6.

"Taitava laituri oli Pelicansilta loistava värväys. Näkee kentän hyvin, pystyy itse ratkaisuihin ja pelaa vahvasti molempiin suuntiin. 1 vs 1 -pelaamisessa Liigan kärkeä. Kuusi syöttöpistettä mahdollisti Pelicansin hyvän viikon."

Tulivoimaisuutensa myös Liigassa takavuosina osoittanut puolustaja Ilkka Heikkinen oli TPS:n ykkösvärväyksiä tälle kaudelle. Maalipörssin jaettu kärkipaikka viidellä osumalla on 31-vuotiaalta puolustajalta kova temppu.

"Alkaa olla liian hyvä Liigaan jo tässä vaiheessa. Pelaa valtavalla itseluottamuksella. Hoitelee tyylikkäästi omaa puolustustehtäväänsä ja on tehokas hyökkäyspäässä. Miehen painava laukaus tulee tekemään jatkossakin paljon tuhoa. Maajoukkue kutsuu."

Sami Sandellin viime kausi päättyi loukkaantumiseen jo lokakuun alussa. Nyt 29-vuotias kookas sentteri on täydessä pelikunnossa ja löytämässä toissa kaudelta tutun tehokkuutensa.

"Kiekon kanssa jatkuvasti iso uhka. Suojaa hyvin kiekkoa ja laukaus on tarkka. Mies jaksaa pelata myös puolustussuuntaan. Sandell saattaa kolkutella EHL-joukkueen portteja. Ilveksen syömähammas numero yksi."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen