Tapio Laakso: "Tavoitteena pelata uran paras kausi"

2.9.2016
Tapio Laakso: "Tavoitteena pelata uran paras kausi"

Tapio Laakson katse siintää kohti pudotuspelejä. (Kuva: Mikko Pylkkö)

31-vuotias Tapio Laakso aloittaa Ilveksessä jo kolmannen kautensa. Kahdella aikaisemmalla kaudella tupsukorvien kapteenistoon kuulunut luottohyökkääjä lähtee uuteen kauteen kovin tavoittein. Terveenä vietetty kesä on mahdollistanut uuden askeleen ottamisen uralla.

– Erittäin hyvä kesä on takana. Sain olla koko kesän terveenä, joten pääsin vetämään suunnitellun harjoitusohjelman mukaan. Tämä oli nyt kolmas kesä, kun sain tehdä Turussa omatoimisella harjoitusohjelmalla. Mulla on siellä hyvä vetäjä, joka pitää huolta, että kaikki jutut tehdään oikein. Kesäharjoittelu on mahdollistanut uuden stepin ottamisen, Laakso kertoo.

Ilveksen koko valmennuskolmikko vaihtui viime kaudelta. Uudeksi päävalmentajaksi tuli menestystä niittänyt Karri Kivi. Valmennuskolmikon täydentävät Jouko Myrrä ja Olli Salo. Tamperelaisten uusi valmennus saa kehuja Laaksolta.

– Meillä tuli kolme uutta kaveria valmennusjohtoon. Olen tykännyt meiningistä tosi paljon. Tuo heidän innostus ja intohimo tätä työtä kohtaan on tarttui heti myös meihin pelaajiin. Pelisysteemiä olemme käyneet paljon läpi, sen pitää olla jokaisella selkärangassa.

Ilveksen joukkueen vaihtuvuus oli edelliskausiin verrattuna vähäistä. Laakso on mielissään erityisesti Ilveksen puolustuksen vahvistumisesta.

– Meillä ei määrällisesti vaihtunut paljoa pelaajia. Saimme kuitenkin todella tärkeät palaset puolustukseen, kun kokeneet Arto Laatikainen ja Teemu Aalto liittyivät joukkueeseen. He ovat tuoneet meille jo nyt älyttömästi lisäarvoa ja kauden aikana varmasti entistä enemmän. Olin tosi innoissani, kun kuulin heidän sopimuksista, he ovat meille iso voimavara.

Rymättylässä syntyneen VG-62:n kasvatin tavoite on yksinkertainen, pelata tähänastisen uran paras kausi. Henkilökohtaisen tavoitteen onnistuessa Laakso pystyy parhaalla tavalla auttamaan myös joukkuetta oman tavoitteen saavuttamisessa.

– Tavoiteeni on pelata urani paras kausi. Jos siihen pystyn, pystyn sen kautta auttamaan joukkuetta parhaalla mahdollisella tavalla. Joukkueen kanssa olemme määrittäneet tavoitteeksemme puolivälierät. Tiedämme, että se vaatii jokaiselta pelaajalta selkeää tasonnostoa, viime kaudella pisteet 9+10 merkkauttanut Laakso ennakoi.

Ilveksessä on jälleen tällä kaudella paljon omia nuoria pelaajia, jotka ovat nousseet seuran A-nuorten joukkueesta Liigaan. Laakso nostaa erityisesti esille viime kauden Nuorten SM-liigan Suomen mestarin Otto Koivulan.

– Otto Koivulan nimi kannattaa painaa mieleen. Siinä on nuori, taitava ja isokokoinen kaveri, joka on vetänyt harjoituspeleissä erittäin vahvasti. Tulee olemaan kova ensi kaudella, Laakso päättää.

* * *

Ilveksen kotiavaus pelataan lauantaina 17.9, kun vastaan asettuu paikalliskilpalija ja hallitsevaa Suomen mestari Tappara. Osta liput liput tunteikkaaseen iltaan tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen