Kärpille avausvoitto – Tappara edelleen kuskin paikalla

5.4.2016
Kärpille avausvoitto – Tappara edelleen kuskin paikalla

Kärppien Julius Junttila iski tiistaina kiekon kahdesti Kärppien verkkoon. (Kuva: Ville Honkonen)

Kärpät otti tiistaina semifinaalisarjan avausvoittonsa Tapparaa vastaan. Kärpät ratkaisi Oulussa pelatun kolmannen semifinaaliottelun toisessa erässä, jossa oululaiset iskivät kolme maalia.

Kärpät – Tappara 4-1 (0-0, 3-1, 1-0) | Voitot 1–2

Kaksi aiempaa ottelua hävinnyt hallitseva Suomen mestari Kärpät tuli otteluun selvästi aikaisempia otteluita aktiivisemmin. Tasaisessa avauserässä Sami Rajaniemi ja Tomi Karhunen pitivät kuitenkin maalinsa puhtaana.

Ottelun avausmaali syntyi toisessa erässä ajassa 26.49, kun ruotsalaispuolustaja Adam Masuhr iski ovelasti kiekon tamperelaisten verkkoon. Osuma oli Masuhrille kevään pudotuspelien ensimmäinen. Tapparan tasoitusmaali syntyi kuitenkin jo vajaat kolme minuuttia myöhemmin, kun kevään kolmannen osumansa tehnyt Jani Lajunen osui alivoimalla Kristian Kuuselan alustuksesta.

Ottelun voittomaali näki kuitenkin päivänvalon vielä saman ylivoiman aikana. Voittomaali oli todellinen tahtomaali, kun Mika Pyörälä väänsi kiekon maalin edestä sisään. Tärkeän osuman alustivat Juuso Ikonen ja pudotuspelien pistepörssin ykkönen Sebastian Aho. Kärpät iski toisen erän lopussa vielä kertaalleen. Hyvällä pelipäällä ollut alusti Julius Junttila puolustaja Mikko Niemelän ohjaaman kolmannen maalin ajassa 38.10. Osumaan toisen syöttöpisteen merkkautti Arto Laatikainen.

Ottelun päätöserä sisälsi yhteensä kuusi kahden minuutin rangaistusta. Tappara ei saanut kunnollista kiriä aikaan ja Junttila (1+1) pääsi kaunistelemaan ottelun voittolukemat tyhjään maaliin.

Tappara johtaa semifinaalisarjaa tappiosta huolimatta voitoin 2–1. Ottelusarjan neljäs ottelu pelataan Tampereella torstaina 7.4 klo 18.30.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen