TPS-konkari tulikuumien ykkönen

14.3.2016
TPS-konkari tulikuumien ykkönen

Tomi Kallio oli tutusti joukkueensa avainpelaajia playoffsien 1. kierroksella. (Kuva: Mikko Pylkkö)

TPS:n kapteeni Tomi Kallio oli päättyneen Liiga-viikon tulikuumin pelaaja. Kallion jälkeen listan kärkikolmikkoon nousivat Pelicansin Juhani Tyrväinen ja HIFK:n Roope Hintz.

39-vuotias monissa liemissä keitetty Tomi Kallio palasi Liigan playoffs-peleihin 16 vuoden tauon jälkeen väkevästi ja johdatti joukkueensa kahteen voittoon Sportista. Kaksinkertainen Suomen mestari ja kolminkertainen Ruotsin mestari on merkittävä palanen TPS:n lähtiessä haastamaan neljännesfinaaleissa Kärppiä.

"Kokenut sotaratsu oli jo runkosarjassa hyvä. Keräsi viimeisillä kierroksilla happea, ja pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella mies piti Sportia pilkkanaan. Täysin suvereeni esitys. Kahteen pelit tehot 1+4."

Juhani Tyrväinen raatoi lauantain avauspelissä KalPaa vastaan reilut 27 minuuttia, joka on hyökkääjälle huima lukema. Tyrväinen on lahtelaisille monikäyttöinen pelaaja, kun Pelicans vierailee tiistaina Kuopiossa ratkaisupelissä.

"Pelicansin taistelun ruumiillistuma. Taklaa, menee tilanteisiin täysillä, blokkaa laukauksia, puolustaa aggressiivisesti, tuottaa tilanteita hyökkäyssuuntaan. Dominoi kalpalaisia fyysisyydellään ja luisteluvoimallaan."

Nuorten maailmanmestari Roope Hintzin avauskausi HIFK-paidassa käynnistyi vasta lokakuun lopulla loukkaantumisesta toipumisen jälkeen. 19-vuotias sentteri liekehti HIFK:n viimeisissä runkosarjapeleissä, mikä lupaa hyvää neljännesfinaaleihin.

"Kunnon ajoitus on täydellinen. Mies oli runkosarjan lopussa huikeassa vireessä, ja odotettavissa on tehoja myös pudotuspeleissä. Kahteen viimeiseen peliin saldot 4+1 ja +6 kertovat oleellisen. Tärkeä palanen IFK:n mestaruusjunassa. Hintz on erinomainen esimerkki tulevaisuuden Suomi-kiekon isokokoisesta, mutta silti erinomaisesti luistelevasta ja taitavasta pelaajasta."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen