Liiga määrää Filip Riskan pelikieltoon

17.2.2016

Liigan kurinpitäjä on määrännyt Lukon Filip Riskalle yhden ottelun pelikiellon perjantain Ässät–Lukko–ottelussa tapahtuneesta jalkapyyhkäisystä.

Riska on pelikiellossa Lukon seuraavassa ottelussa 17.2.2016 Lukko–HPK.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelu: Ässät-Lukko
Pelipäivä: 12.2.2016
Peliaika 12:51

1. Selostus asiasta

Ässät-Lukko ottelun ajassa 12:514 Lukon Filip Riska kaataa Ässien Mikael Sahan. Saha kaatuu tilanteessa selälleen, muttei loukkaa itseään.

Ottelun erotuomarit tuomitsivat tilanteesta ison rangaistuksen ja automaattisen pelirangaistuksen Riskalle jalkapyyhkäisystä. Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin näkemyksen mukaan tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus Riskalle jalkapyyhkäisystä.

Kurinpitäjä on varannut Riskalle tilaisuuden tulla kuulluksi.

2. Sovellettavat säännöt ja päätöksen perustelut:

Sääntökirjan säännön 160 määritelmän mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja vaarallisesti horjuttaa vastustajan tasapainoa kohdistamalla iskun takaapäin vastustajan jalkaan tai luistimeen taikka vetämällä vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai potkaisten vastustajan jalat alta. Jalkapyyhkäisyssä on kyse vastustajan kunnioituksen vastaisesta teosta, josta säännön 160 i-kohdan mukaan tuomitaan aina ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Riska ja Saha ovat rinnakkain menossa kohti laitaa ja irtokiekkoa. Tässä yhteydessä Riska potkaisee oikealla jalallaan Sahan vasempaan pohkeeseen, jonka seurauksena Saha menettää tasapainonsa ja kaatuu hallitsemattomasti selälleen. Riskan teossa on kyse säännössä 160 tarkoitetusta jalkapyyhkäisystä.

Liigan kurinpitokäsittelyssä on määrätty vakiintuneesti jalkapyyhkäisystä yhden ottelun pelikielto, jollei teon kohde loukkaannu tilanteessa. Riskalla ei ole huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa.

3. Ratkaisu

Määrään Lukon Filip Riskalle yhden ottelun pelikiellon. Riska on pelikiellossa seuraavassa Lukon ottelussa 17.2.2016 Lukko-HPK.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle kurinpitosääntöjen 7 luvun mukaisesti.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 15. helmikuuta 2016

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen