Kärpät ja Lukko etenivät CHL:n välieriin

8.12.2015
Kärpät ja Lukko etenivät CHL:n välieriin

Kuva: Tomi Natri ja Mikko Pylkkö

Champions Hockey Leaguen välierien toiset osaottelut olivat isäntäjoukkueiden juhlaa. Kärpät nousi takaa Bluesin ohi yhteismaalein 5–3 ja Lukko voitti TPS:n rangaistuslaukauksien jälkeen.

Kärpät–Blues 5–1 (2–0,0–0,3–1)
Kärpät jatkoon yhteismaalein 5–3

Kärppien ja Bluesin välisessä toisessa osaottelussa sankarin viitan otti harteilleen hyökkääjä Julius Junttila, joka iski hattutempun ja alusti kaksi maalia. Oululaisten kaksi muuta maalia merkittiin Jani Hakanpäälle ja Markus Nutivaaralle. Espoolaisten illan ainokainen oli Antti Suomelan käsialaa. Blues pääsi ottelun ottelun lopussa hakemaan yhteistuloksen tasoitusta kahden miehen ylivoimalla. Tämä kuitenkin päättyi Junttilan kolmanteen maaliin. Näin Kärpät jatkaa välieriin.

– Ei ollut helppoa lähteä tähän otteluun kahden maalin takaa-ajoasemasta. Tulimme kuitenkin peliin ammattimaisella ja jopa tylyllä asenteella. Täytyy olla joukkueen suoritukseen erittäin tyytyväinen. Junttila oli tänään huikealla pelituulella, todella ammattimainen ja kova esitys häneltä, Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli.

Lukko–TPS 1–1 (0–0,1–0,0–1)
Lukko jatkoon rangaistuslaukauksien jälkeen lukemin 5–4

Lukon ja TPS:n toinen osaottelu oli pitkään maaliton, kunnes kotijoukkue Lukon konkarihyökkääjä Ville Vahalahti osui toisen erän loppupuoliskolla. Tasoitusta saatiin odottaa ottelun loppuhetkille asti, kunnes TPS-puolustaja Harri Tikkanen osui viime kauden seuraansa vastaan ja toi turkulaiset tasoihin ajassa 55.36.

Varsinaisen peliajan jälkeen kahden ottelun yhteistulos oli tasan 4–4. Tämän jälkeen pelattiin kymmenen minuutin jatkoaika, jonka aikana paremmuutta ei saatu selville. Rangaistuslaukauskilpailussa ainoa onnistuja kymmenestä laukojasta oli Lukon Turo Asplund. Asplundin maalilla Lukko jatkaa välieriin.

– Oikea joukkue meni jatkoon, vaikka maalin peli olikin. Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta toisessa me aloimme puristamaan hyvin. Zapolskilla oli jälleen hyvä ilta, Lukon päävalmentaja Risto Dufva arvioi ottelun jälkeen.

Lukko ja Kärpät kohtaavat toisensa Champions Hockey Leaguen välierävaihessa. Ottelut pelataan tammikuun 12. ja 19. päivä.

>> Katso otteluiden tilastot


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen