Sport jälleen Bluesia vahvempi – JYPille kolmas vierasvoitto

20.11.2014
Sport jälleen Bluesia vahvempi – JYPille kolmas vierasvoitto

Miika Lahti iski torstaina kauden avausmaalinsa. (Kuva: Jiri Halttunen)

Torstaina Liigassa pelattiin kaksi ottelua. JYP haki kauden kolmannen vierasvoittonsa Hämeenlinnasta ja Sport kukisti jo kolmannen kerran tällä kaudella Bluesin. Kierroksen tehokkaimmat pelaajat olivat Miika Lahti ja Juuso Ikonen kolmella pisteellään.

HPK – JYP 2–5 (1–3,1–2,0–0)Tilastot

Joukkueet kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella ja ensimmäistä kertaa voittaja oli vierasjoukkue. JYP johtaa torstain voiton myötä tämän kauden keskinäisiä kohtaamisia voitoin 2–1. Kierroksen nopein maali syntyi Hämeenlinnassa, kun JYP iski jo 59 pelisekunnin jälkeen.

Jyväskyläläisten ykkösnimi kauden kolmannessa vierasvoitossa oli hyökkääjä Miika Lahti, joka iski pisteet 2+1=3. Maalit olivat Lahdelle kauden ensimmäiset. Lahden tutkaperina toimi ketjukaveri Juuso Ikonen, joka merkkautti pisteet 1+2=3. Myös Markus Hännikäinen jatkoi vahvaa alkukauttaan iskemällä JYPin kaksi viimeistä osumaa. Hännikäisellä on kasassa jo kymmenen osumaa! 

JYP-hyökkääjä Jani Tuppurainen on jäänyt viimeisten 18 ottelun aikana vain kerran ilman tehopisteitä.

HPK:n pistenikkarit olivat pisteet 1+1=2 kasannut Eero Somervuori ja kaksi maali syöttä slovakkihyökkääjä Marek Viedensky. Somervuori on iskenyt kuluvan viikon kahdessa ottelussa jo yhteensä neljä pistettä. Hämeenlinnalaisten avausmaalista vastasi puolustaja Craig Schira.

Voiton myötä JYP nousi Liigan kärkipaikalle 40 pisteellään. 40 pisteessä ovat myös Lukko ja Kärpät, mutta JYPillä on heitä enemmän suoria kolmen pisteen voittoja. Tosin JYP on pelannut esimerkiksi kolme ottelua enemmän kuin Lukko. HPK jatkaa Liigassa kuudentena 37 pisteellään.

Sport – Blues 3–2 (1–0,1–1,1–1)Tilastot

Vaasan Sport voitti jo kolmannen kerran Bluesin tällä kaudella. Vaasalaiset ovat napanneet espoolaisilta täydet yhdeksän pistettä tähän mennessä. Illan kotivoitto oli Sportille jo kolmas perättäinen.

Sportin voiton takuumies oli juuri jatkosopimuksen tehnyt ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand. Bertrand iski vaasalaisten kolmesta maalista kaksi. Voittomaali syntyi ylivoimalla ajassa 55.56. Sportin ensimmäisestä maalista vastasi Petri Lammassaari. Maali oli Lammassaarelle kauden avausmaali ja samalla ensimmäinen osuma Sport-paidassa.

Espoolaisten maalit merkittiin puolustajille Victor Westermarckille ja Otso Rantakarille. Maali oli 20-vuotiaalle Westermarckille Liiga-uran ensimmäinen. Maali syntyi 13. pelatussa ottelussa. Hyökkääjä Ville Korhonen kasvatti torstain ottelun myötä pisteputkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi.

Sport jatkaa voitosta huolimatta viimeisellä sijalla. Vaasalaisilla on kasassa 18 pistettä. Blues on Liigassa toiseksi viimeisenä 26 pisteellään. Joukkueiden piste-ero kaventui siis kahdeksaan pisteeseen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen