Teemu Rautiainen ja Roope Hintz Hakametsän sankarit

31.10.2014
Teemu Rautiainen ja Roope Hintz Hakametsän sankarit

Ilveksen voiton takuumiehet perjantaina olivat Teemu Rautiainen ja Roope Hintz. (Kuva: Timo Koistinen / Ilves.com )

Perjantai-illan viiden ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat Blues, Ilves, Tappara, Lukko ja Sport. Kierroksen ylsi neljä pelaajaa kolmen pisteen saldoon. He olivat Teemu Rautiainen, Roope Hintz, Jesse Saarinen ja Charles Bertrand. Lukko jatkaa edelleen Liigan kärkipaikalla.

HPK – Blues 3–4 vl. (1–1,0–1,2–1,0–0,0–1)Tilastot

Espoo Blues otti perjantaina kauden neljännen voittonsa voittomaalikilpailussa. Espoolaiset eivät ole hävinneet yhtäkään voittomaalikilpailua kuluvalla kaudella. Hämeenlinnassa ratkaisun iski espoolaisten kapteeni Kim Hirschovits, joka oli voittomaalikilpailun ainoa onnistuja.

Bluesin varsinaisen peliajan osumista vastasivat Hirschovits, Miro Aaltonen ja Ville Korhonen. Bluesin 33-vuotias kanadalaishyökkääjä Bracken Kearns avasi perjantaina syöttöpisteen myötä Liiga-uransa pistetilin.

HPK on tällä hetkellä yhdeksän ottelun pisteputkessa. Tappio oli hämeenlinnalaisille toinen perättäinen. Hämeenlinnassa ottelun tehokkain oli HPK-hyökkääjä Jesse Saarinen pisteillä 1+2=3. Saarinen nousi perjantain myötä koko Liigan pistepörssin kärkipaikalle yhteispisteillä 8+17=25.

Hämeenlinnalaisten Craig Schira ja Marek Viedensky olivat myös hyvässä vireessä, kun molemmat merkkauttivat pisteet 1+1=2.

Blues nousi voiton myötä 17 pisteeseen. Espoolaisten sarjasijoitus on edelleen kolmastoista. HPK nousi 32 pisteeseen, jolla se pitää hallussaan viidettä sijaa.

Ilves – HIFK 5–2 (3–1,1–0,1–1)Tilastot

Teemu Rautiainen ja Roope Hintz olivat Ilveksen tehokaksikko perjantaina. Rautiainen merkkautti pisteet 2+1=3 ja Hintz merkkautti syöttöpisteen peräti Ilveksen kolmeen ensimmäiseen maaliin. Ilvekselle voitto oli toinen perättäinen.

Tamperelaisten maalintekijät Rautiaisen lisäksi olivat Aleksi Mustonen, Eero Savilahti ja Tapio Laakso. Laaksolle maali oli jo kauden seitsemäs! Ilveksen 28-vuotias yhdysvaltalaishyökkääjä Steven Zalewski saavutti syöttöpisteen myötä Liiga-kauden ensimmäisen pisteensä.

HIFK-puolustaja Hannu Pikkarainen on aloittanut vahvasti. Pikkarainen on iskenyt kolmeen otteluun pisteet 1+3=4. Perjantaina Pikkarainen alusti helsinkiläisten toisen maalin. HIFK:n maalit merkittiin perjantaina Robert Leinolle ja Tomas Zaborskylle. Tappion myötä HIFK:n kahden voiton putki katkesi.

Ilves nousi perjantain jälkeen 26 pisteeseen, joka oikeuttaa tällä hetkellä kymmenenteen sijaan. HIFK on seitsemäntenä 30 pisteen saaliillaan.

KalPa – Tappara 1–2 (0–0,0–1,1–1)Tilastot

Tappara on peräti yhdeksän ottelun voittoputkessa! Perjantaina joukkue haki Kuopiossa pelatusta Liigan kovakuntoisten kohtaamisesta täydet kolme pistettä. Kuopiossa ottelun voittomaalista vastasi Tappara-hyökkääjä Jarkko Malinen. KalPa-kasvatin osuma syntyi ajassa 50.28. Voittomaaliin syöttömerkinnät saivat Jere Karjalainen ja Markus Kankaanperä.

Tamperelaisten ensimmäisestä osumasta vastasi Kristian Kuusela. Kuuselan ylivoima osumaan syöttöpisteet merkkauttivat Masi Marjamäki ja Jan-Mikael Järvinen.

KalPa pääsi vielä ottelun lopussa maalin päähän kuuden kenttäpelaajan voimin. Ajassa 59.23 Jukka Voutilainen kavensi 1–2:een Jussi Timosen ja Janne Kolehmaisen esityöstä. Tätä lähemmäksi kuopiolaiset eivät kuitenkaan päässeet.

Voiton myötä Tappara nousi sarjataulukossa KalPan ohi kakkospaikalle. Tosin kuopiolaiset ovat pelanneet kaksi peliä vähemmän. Tapparalla on kasassa 35 pistettä ja KalPalla 34 pistettä.

Lukko – Ässät 3–2 vl. (0–1,0–1,2–0,0–0,1–0)Tilastot

Lukko nousi Raumalla kahden maalin takaa 3–2 voittoon voittomaalikilpailun jälkeen. Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Ville Vahalahti. Raumalaiset johtavat kuluvan kauden Satakunnan derbyjä nyt voitoin 2–1.

Ässät johti ottelua kahden erän jälkeen lukemin 0–2. Porilaisten maalintekijät oli Aleksi Saarela ja Mika Niemi. Saarela osui entistä seuraansa vastaan jo toisen kerran tällä kaudella. Saarela on tehnyt kauden molemmat maalinsa juuri Lukkoa vastaan.

Porilaiset menettivät kuitenkin jälleen kerran johtoasemansa. Päätöserässä Lukon tasoihin toivat Janne Niskala ja Teemu Nurmi. Raumalaisten tehokkain oli puolustaja Mikko Kousa, joka merkkautti kaksi syöttöpistettä. Ässille tappio oli kuudes perättäinen. Ässät on voittanut viimeisestä yhdestätoista ottelustaan vain yhden.

Lukko jatkaa Liigan kärjessä 37 pisteellään. Ässät nousi 23 pisteeseen. Porilaisten sarjasijoitus pysyi yhdentenätoista.

Sport – TPS 5–1 (2–0,1–0,2–1)Tilastot

Sport palasi voittojen tielle perjantaina neljän perättäisen tappion jälkeen. Vaasalaiset voittivat TPS:n perjantaina toisen kerran tällä kaudella Kuparisaaressa. Aikaisemmin TPS kaatui Liiga-kauden ensimmäisessä kotiottelussa syyskuussa.

Vaasalaisten voiton takuumiehet olivat ranskalaiskaksikko Charles Bertrand ja Damien Fleury. Bertrand merkkautti pisteet 1+2=3 ja Fleury iski kaksi maalia turkulaisten verkkoon. Sportin Lassi Kokkala (1+1=2) ja Niko Peltola (0+2=2) ylsivät myös kahteen pisteeseen perjantaina. Kotijoukkueen viidennestä maalista vastasi puolustaja Mikko Pukka kauden toisella osumallaan.

Turkulaisten 26-vuotias tshekkipuolustaja Jakub Nakladal iski perjantaina Liiga-uransa avausmaalin. Maali syntyi 17. pelatussa ottelussa.

Täyden pistepotin myötä Sport nousi 13 pisteeseen. Vaasalaiset jatkavat voitosta huolimatta Liigan viimeisellä sijalla. TPS on yhdeksäntenä 26 pisteellään.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen