Spina viikon tulikuumin

29.9.2014
Spina viikon tulikuumin

SaiPan pörssikärki Dave Spina on menneen Liiga-viikon tulikuumin pelaaja. Kärkikolmikon täydentävät JYPin Jani Tuppurainen ja Pelicansin Juhani Tyrväinen.

31-vuotias Dave Spina on noussut tällä kaudella Liigan kärkipelaajien joukkoon. Viime kaudella amerikkalainen tuli SaiPaan kevätkaudella jo kokosi runkosarjan 10 pelissään neljä pistettä. Nyt takana on kuuden ottelun pisteputki tehoin 6+5=11.

”Nopealiikkeinen kultakypärä on tällä hetkellä hyökkäysalueella lähes pitelemätön. Pienehköstä koostaan huolimatta karvaa ja taklaa aktiivisesti ollen jatkuvasti piikki lihassa puolustajille. Jatkoi tehokkaita otteita kuudennessa pelissä perätysten ja nousi Liigan pistepörssin johtoon.”

JYPin Jani Tuppurainen on löytänyt erinomaisen vireen vaisuhkon viime kauden jälkeen. Kokenut 34-vuotias laitahyökkääjä on osunut alkukaudella jo viidesti.

”Viime kauden tasapaksujen otteiden jälkeen päässyt alkukaudella selkeästi parempaan vauhtiin ja tehnyt paluun pistepörssin kärjen lähettyville. Tiistaina tehot 1+2 HV71:a vastaan, perjantaina 2+1 Ilvestä vastaan ja maali vielä lauantaina KalPan verkkoon. Turhat kiemurat on jäänyt viime kaudelle ja suoraviivaisempi ote tuottaa tulosta.”

Pelicansin Juhani Tyrväinen on ollut alkukaudella hyökkäjien peliaikatilaston kärki keskiarvolla 21.56. Viidettä kauttaan pääsarjatasolla esiintyvä Tyrväinen on pelaamassa läpimurtokauttaan. 

”Suunnan näyttäjä jäällä ja sen ulkopuolella. Kova kamppailija ja sitkeä taistelija. Pelaa joka tilanteen täysillä. Jatkuva peliote molempiin suuntiin. Kiekollinen peli näyttää menneen eteenpäin. Alusti seuransa kauden avausvoiton Ilvestä vastaan tehoilla 1+2.”

Lue koko tulikuumien lista tästä.

Uutisen kuva: SaiPa / Kimmo Metsälä


---
Julkaisija: Antti Seppänen