Nuorten maailmanmestari Saku Mäenalanen vuokralle Pelicansiin

24.9.2014
Nuorten maailmanmestari Saku Mäenalanen vuokralle Pelicansiin

20-vuotias hyökkääjä Saku Mäenalanen siirtyy Oulun Kärpistä Lahden Pelicansiin marraskuun maajoukkuetaukoon ulottuvalla vuokrasopimuksella.

192-senttinen laitahyökkääjä Saku Mäenalanen nousi suuremman kansan tietoisuuteen viime vuoden vaihteessa, Nuorten Leijonien MM-kultajuhlien yhtenä pääarkkitehtina. Seitsemän osumaa viimeistellyt Mäenalanen voitti koko turnauksen maalipörssin. Mäenalanen on mukana lahtelaisryhmässä jo perjantaina, kun Pelicans kohtaa kotonaan SaiPan.

Hyökkääjä debytoi Liigassa viime kaudella, jolloin hän teki 25 runkosarjaottelussa pisteet 4+3=7. Kärppien Liiga-joukkueen lisäksi Mäenalanen edusti viime Kärppien A-nuoria ja Mestiksen Jokipoikia. Tällä kaudella Mäenalanen on ollut Kärppien pelaavassa kokoonpanossa yhdessä ottelussa.

– Mäenalanen on pelaajatyypiltään isokokoinen laitahyökkääjä, joka on todella luisteluvoimainen, suoraviivainen sekä omaa ratkaisukykyä. Urallaan eteenpäin pyrkivä kaveri, joka on meille mieluisa lisä tässä vaiheessa, kun pelaajia on sivussa ja rankat viikot edessä, päävalmentaja Tomi Lämsä kuvailee reilun kuukauden ajaksi joukkueeseen liittyvää vahvistusta.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen