Tulikuumat pelaajat – viikko 42/2018

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tommi Kerttula / Totalscouting Oy.

1. Veini Vehviläinen, #35, Kärpät

Napautti taas yhden nollapelin entisten jatkoksi. Hallitsevan mestarin paketti näyttää todella valmiilta jo tässä vaiheessa kautta, eikä vähiten yltiöitsevarman maalivahdin ansiosta. Koko ja rauhallisuus saavat vastustajan hyökkääjät näyttämään aseettomilta.

2. Joose Antonen, #48, Ilves

23-vuotias Antonen on erittäin nyky-Ilveksen näköinen pelaaja. Vauhdikas laituri raastaa ja haastaa ja aiheuttaa näin ongelmia vastustajilleen. Kovan vauhdin lisäksi maksava yleisö on saanut ajoittain nauttia näyttävistä "jalkakynistä". Myös henkilökohtaiset piste- ja maaliennätykset on jo laitettu uusiksi, vaikka olemme vasta lokakuun puolivälissä.

3. Anton Lundell, #15, HIFK

Vasta 17-vuotias superlupaus kehittyy huimin harppauksin. Aina rauhallisella sentterillä on erinomainen peliäly. Pelaa hyvin molempiin suuntiin. Tarvitsee lisää voimaa pitkään kroppaansa. Kaksi maalia Kuopiossa.

4. Oula Palve, #89, TPS

Palve on parhaimillaan Liigan vaarallisin pelaaja kiekollisena. Osaa syöttää ja viimeistellä. Itseluottamus pilvissä. Kaipaa vielä lisää tasaisuutta otteisiin. Matkalla kohti kovempia liigoja.

5. Riku Helenius, #31, Ilves

Löytänyt erittäin vahvan vireen kauden alkuun. Rauhoittanut pelaamistaan, eikä viime vuosilta tuttua ylipelaamista ole enää nähtävissä. Tyyli on ollut aina hieman vanhanaikainen, mutta turhat ylivenymiset ovat saaneet jäädä. Pysyy paremmin pelissä mukana ja on valmiina liikkumaan uuteen tilanteeseen tai irtokiekkoihin. Kesän aikana tehty kuntopohjan parannus sekä painon pudotus näkyvät parempana liikkumisena.

6. Cody Kunyk, #19, SaiPa

Pelaa kuten stereotyyppinen kanadalainen eli kovaa ja röyhkeästi. Vahva vääntäjä, joka ei jätä tilanteita kesken. Ollut erittäin hyvä kiekonriistoissa, joiden jälkeen SaiPa saanut monia vaarallisia tilanteita. Pelikäsitys myös hyvää luokkaa. Kunykin ollessa kentällä aina sattuu ja tapahtuu. Sai lauantaina pitkästä aikaa onnistumisia myös pisteiden muodossa merkkauttamalla saldon 1+1.

7. Ilkka Heikkinen, #49, TPS

Tepsin pakiston kiekollinen liideri. Kiekonkäsittely on Heikkiselle helponnäköistä ja hän rytmittää peliä oikea-aikaisilla avaussyötöillään. Vaikeuttaa vastustajan peliä myös kiekottomana, on ulottuva ja peittää hyvin vastustajan syöttölinjoja. Ylivoimassa tärkeä lenkki. Pelaa viivassa rauhallisesti ja laukoo tulisesti paikan tullen.

8. Robin Salo, #42, SaiPa

Vaasasta itään muuttanut nuori puolustaja nauttii selvästi kasvaneesta vastuusta. Tero Lehterän valmennuksessa saanut paljon vapauksia kiekollisessa pelissä ja Salo näkyykin usein hyökkäyksen kärjessä. Tämä tuottaa myös vaaratilanteita omassa päässä, mutta oman miehen vartiointi parantunut aivan kauden ensimmäisistä peleistä.

9. Aleksi Heponiemi, #20, Kärpät

Kanadan juniorisarja WHL:ssä kahden kauden aikana yli 200 pistettä taituroinut Heponiemi on tehnyt alkukaudesta erinomaisesti onnistuneen siirtymisen aikuisten peleihin. Lupauskaksikko Heponiemi-Kupari on muodostanut erinomaisen ketjun konkari Mika Pyörälän kanssa. Erityisesti Heponiemi kykenee jättämään syöttö- ja laukaisuvaihtoehdon päätöksen aivan viimeiseen hetkeen, jolloin maalivahdeilla on ollut erittäin hankalaa tätä ketjua vastaan.

10. Jarkko Malinen, #28, Tappara

Luotettava kahden suunnan sentteri johdatti sinioranssit kahteen voittoon menneellä viikolla. Tunnollisesti puolustava Malinen on saanut nimensä myös kiitettävästi pistetilastoihin, joskin välillä hieman onnekkaidenkin pomppujen jälkeen. Tuuri pitää kuitenkin ansaita.