Tulikuumat pelaajat – viikko 50/2018

Ketkä ovat kuumimmat pelaajat alkavalla liigaviikolla? Liigan asiantuntijaryhmä poimii joka viikko kuumista pelaajista kymmenen tulikuumaa. Listasta vastaava asiantuntijaraati koostuu jääkiekkoilua ammatikseen seuraavista asiantuntijoista. Toimintaa koordinoi Tatu Luoto.

1. Jesse Saarinen, #85, Pelicans

Pelimies tekee kentällä paljon oikeita asioita. Fiksuja valintoja kiekollisena. Liikkuu aktiivisesti sekä järkevästi kiekottomana. Tällä hetkellä itseluottamus ja etenkin luistelukunto kohdallaan. Tehokas viikko takana.

2. Arttu Ruotsalainen, #22, Ilves

Hyvin menneen maajoukkuedebyytin jälkeen Ruotsalainen kuten koko tupsukorvalauma elivät vaikeita aikoja, eikä alkukauden hyvät tulokset saaneet jatkoa. Joulukuun otteluissa on löytynyt alkukauden lento ja kemia ketjukavereiden kanssa ja se näkyy myös tulostaululla. Kokonaisvaltaisesti erinomaista peliä pelaavalla Ruotsalaisella on suuri vastuu näyttää muulle joukkueelle esimerkkiä illasta toiseen.

3. Mikko Kousa, #44, Pelicans

Tällä hetkellä Liigan paras kiekollinen puolustaja. Pelaa pää ylhäällä, liikkuu sulavasti ja pelaa taloudellisesti. Avaa peliä järkevillä ratkaisuilla. Ylivoimalla kuningas.

4. Tony Sund, #7, Sport

Vaasassa oli kauden alussa isot odotukset Sundia kohtaan, mutta alku lähti hiukan nihkeästi liikkeelle. Nyt taso on löytymässä. Nousukunnossa oleva iso kiekollinen puolustaja. Tykkää ottaa vastuuta ja tukea hyökkäyksiä.

5. Malte Strömwall, #21, KooKoo

Katkaisi maaleillaan KooKoon tappioputken TPS:ää vastaan. Tällä hetkellä Liigan pahin pelote ylivoimalla. Laukaus on ultimatum. Palasi pistepörssin piikkipaikalle.

6. Eemeli Suomi, #10, Ilves

Nuori kapteeni on esimerkillinen johtaja Ilveksen ryhmälle. Pelillisesti monipuolinen hyökkääjä voidaan laittaa kentälle tilanteessa kun tilanteessa. Kiekottomassa pelaamisessa vahvuutena hyvät ajoitukset, jotka tulevat esiin kiekonriistoissa. Kiekollisena pystyy sekä itse viimeistelemään, että löytämään vapaana olevan pelikaverin. Viikon kahteen peliin pisteet 2+2.

7. Toni Kallela, #93, Sport

Taiturimainen pelaaja, joka on löytänyt kodin Vaasasta. Isossa roolissa viikon molemmissa voitto-otteluissa. Viikon pisteet 1+4.

8. Nicklas Lasu, #31, Kärpät

Tinkimätöntä työtä joukkueen eteen tekevä keskushyökkääjä pelasi 23 ottelua putkeen ilman miinusmerkintää ennen tappiollista HPK-ottelua. Paistattelee harvoin pisteiden myötä otsikossa, mutta on Liigan parhaita alivoimapelaajia. Lisäksi ruotsalainen osaa erinomaisesti niin laitojen lähellä pelaamisen kuin maskipelaamisenkin.

9. Eetu Koivistoinen, #31, Lukko

Puurtajaosaston nosto. Alempien ketjujen roolissa pelaava Koivistoinen erottuu edukseen kovalla työmoraalilla sekä hyvällä pelikäsityksellä. Monipuolinen pelaaja, joka puolustustehtävien lisäksi pystyy myös kiekollisempaan vastuuseen. Pelaa kovalla tunteella. Jukureita vastaan Lukon neloskenttä oli joukkueen vaarallisimpia ketjuja siirtäen pelin painopisteen aina Lukon hyökkäyspäähän. Maali KalPaa vastaan.

10. Vladimir Denisov, #77, SaiPa

Luutaosaston nosto. Kokenut puolustava puolustaja nosti viime viikolla tasoaan merkittävästi. Alkukaudella otteet ovat hieman haparoineet, ja pelaamisessa on näkynyt ylimääräistä hötkyilyä. Denisov on vahvimmillaan oman pään pelaamisessa maalin edessä, koska pystyy fyysisyydellään pitämään maalinedustan puhtaana. Kokeneena pelaajana osaa myös ajoittaa liikkeensä oikein puolustuksessa, jotta maskipelaaminen on erittäin hankalaa SaiPan maalilla. Varsinkin Tappara-pelissä oli nähtävissä Denisovin parhaita puolia.