Makeasta vuodesta kohti entistä parempaa

Alkulämmöt | 2.1.2017
Makeasta vuodesta kohti entistä parempaa

Vuosi 2016 oli jääkiekon saralla huikea. Viime vuodesta voi olla vaikeaa parantaa tuloksellisesti, mutta mielenkiintoa on varmasti luvassa tänäkin vuonna.

Viime vuosi alkoi melkoisella jääkiekon ilotulituksella. Nuorten MM-kotikisoista napsahti kultaa. Alle 18-vuotiaat toivat MM-kisoista kotiin kultaa. A-maajoukkue oli lähellä täydentää täydellisen suoran kolmannella kullalla, mutta lopulta Suomi taipui hopealle finaalissa Kanadaa vastaan.

Myös Liigan puolella elettiin mielenkiintoisia aikoja. Keväällä Tappara pääsi viimein juhlimaan mestaruutta kolmen vuoden pettymysten jälkeen.

Kevään ratkaisupeleissä nuoret sankarit ottivat suuren roolin. Tämän kauden alku on näyttänyt, että myös tästä kaudesta ja tulevasta vuodesta tulee mielenkiintoinen nuorten pelaajien suhteen.

Tälläkin kaudella muun muassa Tapparan sopimuspelaajista on noussut nuoria pelaajia uudelle tasolle. Joona Luoto pomppasi nopeasti kaikkien Liigaa seuraavien tietoisuuteen. Nyt Luoto kiekkoilee nuorten MM-kisoissa ja on pärjännyt mainiosti Suomen ensimmäisissä peleissä. Myös Sebastian Revolle maiseman vaihdos on tehnyt hyvää.

Alkaneen vuoden aikana toivoisikin nähtävän yhä enemmän seurojen omia nuoria ratkaisemassa otteluita. Toki hyvät ulkomaalaisvahvistuksetkin ovat mielenkiintoisia seurata, kuten JYPin pelejä viime aikoina seuranneet ovat voineet todeta.

Yllätykset ovat urheilun suola ja niitä uusi liigakausi on todellakin tarjonnut. Harva tuskin osasi ennustaa, miltä sarjataulukko näyttää, kun puolet runkosarjasta on pelattu.

Varsinkin Liigan uusin tulokas Jukurit aloitti kauden vauhdikkaasta, mutta vauhti on sittemmin tasaantunut. Joka tapauksessa Jukurit on pirteä tuulahdus myös kaukalon ulkopuolella. Mikkeliläiset ovat laittaneet haisemaan myös sosiaalisessa mediassa. Riston murot -video oli kiistatta yksi parhaista jääkiekkoon liittyvistä klipeistä menneen vuoden aikana. Toivottavasti vastaavaa hämmentämistä nähdään vielä enemmän alkaneen vuoden aikana yhä useammalta liigaseuralta.

Liigan katsojaluvut ovat olleet jälleen yksi suurista puheenaiheista. Kenties jääkiekkokansan uuden vuoden lupaus voisikin olla se, että pelejä käytäisiin yhä useammin katsomassa paikan päällä.

Upeasti kauden aloittanut ja monet sillä yllättänyt KalPa keräsi varsinkin ensimmäisiin kotiotteluihinsa huonosti katsojia. Voittojen myötä katsojamäärät ovat nousseet, mutta edelleen kärkikahinoissa kolkuttelevan joukkueen yleisömäärissä on toivomisen varaa. Toivottavasti kiekkokiima yltyy kevään edetessä Kuopiossakin.

Erityisellä mielenkiinnolla tulevalta vuodelta odotan sitä, millaisia uusia tuulia Ässien uusi toimitusjohtaja Eeva Perttula tuo Liigaan. Perttula tulee ässäperheeseen kiekkopiirien ulkopuolelta ja hän on sanonut haluavansa kyseenalaistaa vanhoja toimintatapoja. Uusi näkökulma kiekkoasioihin on tervetullut muutos.

Viime kaudella Liiga kokeili perhepelejä, jotka alkoivat sunnuntaisin jo alkuiltapäivän puolella. Tapahtuma keräsi paljon hyvää palautetta. Toivottavasti tulevan vuoden aikana perhepelejä nähdään Liigassa yhä enemmän. Pelit voitaisiin mahdollisuuksien mukaan aloittaa jo hyvissä ajoin päivällä. Rapakon takana vierailujen jälkeen voi todeta, että sunnuntaipäivät kuluvat harvinaisen mukavasti, kun urheilun pariin pääsee jo pian puolen päivän jälkeen.

Kirsi Teiskonlahti

* * *

Blogisti on tamperelainen journalistiikan opiskelija, joka innostuu lättysyötöistä, näyttävistä maaleista ja maalineduskahakoista.